Bomen voelen in het Delftse Arboretum-Heempark

Voel eens lekker aan de aura van een boom. Een unieke manier om je op te laden. De bomen in het Arboretum-Heempark Delft vormen een schitterende, prachtige collectie bomen die we met deze workshop op een unieke manier leren benaderen.

De kracht van het leven

In deze workshop maak je kennis met de energie van bomen. Je gaat gericht op zoek naar deze “force of life”. Met enkele eenvoudige technieken kan bijna iedereen het gevoel te pakken krijgen. Voor veel deelnemers is dit een eye-opener. Een toegangskaartje tot de energie-wereld waar we eigenlijk de hele dag in leven.

Wanneer is de workshop in Delft?

In de winter is de energie van de bomen moeilijker te voelen. De bomen zijn in rust. We laten ze met rust. In het voorjaar komen ze in bloei en dan is het Arboretum op haar mooist. Nu is het moment om er te zijn. Na de bloei volgt het frisgroene blad en dat is ook heel fijn. Na de zomer, kort voor het vallen van het blad, doen we het nog 1x om het af te leren.

Hoe ziet de workshop eruit?

Startpunt: Arboretum-Heempark bij ingang van de Papaver, Korftlaan 6 Delft.

Super makkelijk te vinden en prima bereikbaar.

We verzamelen tussen 9:00 en 9:15 bij de tafel vóór De Papaver. Makkelijk te bereiken met fiets, auto en OV. De bus komt om 9:14 aan. Daar is de hele planning op aangepast. De workshop eindigt om 11:15 à 11.30.

Alleen met Fête de la nature (1e vrijdagavond van september) is de planning anders: om 19:00 beginnen we bij de tafel. Nadat je de eerste opdracht hebt voltooid kun je doorlopen het park in met je (leen)wichelroede. Deze avondworkshop eindigt rond 21:30.

Bij de tafel maken we kennis en doen we ook de eerste oefeningen. Daarna gaan we het pad in naar het Arboretum, waar de workshop grotendeels plaatsvindt.

In het Arboretum staan allerlei verschillende bomen met elk een eigen karakter. Kun je ook de verschillen tussen de bomen voelen? En wat zegt dit over je eigen karakter en je eigen lijf?

Achtereenvolgens doen we de volgende oefeningen:

 • het afschermen van storingen
 • vouwen en basis gebruik van de wichelroede
 • volg de tuinslang / krijtstreep / scheerlijn
 • aura van de boom opsporen met de wichelroede
 • aanzetten van je lichaam en je handen
 • voelen van de aura van de boom
 • ontdekken van verschillen tussen de energie van bomen
 • de straalkachel en de veldlijnen
 • op een andere plaats invoelen dan je nu zelf staat
 • verdiepende en oefeningen afhankelijk van het tempo van de deelnemer of de groep

Energiewerk is iets dat je misschien niet altijd doet. En dan is het best vermoeiend. Daarom duurt de workshop maar 1,5 uur.

De workshop eindigt ergens tussen 10:45 en 11:00. Eventueel sluiten we af met een kopje koffie op het terras van in de Stadsboerderij Buytendelft, aan de overkant van de Korftlaan.

Wat doen we met die wichelroede?

In de workshop gebruiken we de wichelroede als verlengstuk van je eigen lichaam. Het is echt niet nodig, want geoefende voelers kunnen het zonder wichelroede. Maar een wichelroede maakt het een stuk makkelijker voor beginners. Lees alvast de uitleg “Wichelroede in 5 minuten”.

Aan het begin van de workshop “vouw” je je eigen wichelroede en na afloop neem je ‘m desgewenst weer mee naar huis. Of je geeft ‘m terug voor een volgende deelnemer.

Kosten

 • Normaal tarief voor de tickets via Eventbrite is € 17,50
 • Met een voucher van het Buytenvitaalpakket t.w.v. € 15.-. U ontvangt uw voucher via https://e-e-f.nl/aanmelden-oplaadmoment-voelgeluid/ . Daarna neemt u een gratis ticket voor Buytenvitaalpakket bij Eventbrite zodat de workshop niet vol loopt.
  Op deze manier heeft iedereen dezelfde kans om mee te doen aan de workshop en dan hoef ik geen plekken te reserveren die niet vol lopen.
 • Bij Fte de la Nature, 1e vrijdag van september, is de workshop gratis, € 0,00. Neemt u wel een gratis ticket bij Eventbrite? Anders komen er straks 80 man 😉

Aanmelden

Aanmeldingen uitsluitend via het aanmeldformulier tenzij u via het Buytendelft Oplaadmonent komt, dan via deze site.

Dank u en tot ziens!

Wij blijven ook op de paden, dus we voelen alleen aan de bomen die pal naast een pad staan.

Maar met voldoende talent kunt u ook voelen wat u zou voelen als u dáár staat…

Afmelden, weer of geen weer

Je kunt tot 3 dagen tevoren nog annuleren, dan krijg je je ticket terug met uitzondering van de servicekosten (minder dan 2,50) voor Eventbrite.

Slecht weer beleid

In de Heemtuin zit je eigenlijk vrij beschut. Als de regen niet te hard is en het niet echt waait en je bent erop gekleed, is het best twee uur uit te houden. Je bent toch niet van karton?

Op de foto, regenhoed, warme laarzen en een paardenjas van de landgoedwinkel van € 475.- visjas van wax. Warme laarzen bij Welkoop of Boerenbond. Zo kan je er best een paar uurtjes tegen.

Als het daarentegen hoost en dat met een harde wind, dan ben je gewoon in 10 seconden doorweekt. Geen denken aan dat de workshop dan door gaat.

We cancellen de tickets en ik betaal ook de servicekosten aan Eventbrite, dus je krijgt alle inleg terug. We kiezen samen een andere datum of we bedenken een geschikte oplossing.

Onscherp in de verte: de moeras-cypressen in de Delftse heemtuin

Tijdens de workshop cancellen

Niet iedereen heeft genoeg talent om de eerste stap te zetten. Soms vind je dan jouw weg door de workshop dat je er toch wat van opsteekt. Ook al krijg je de wichelroede niet aan de praat. Ook al voel je geen aura van jezelf of niemand.

Sommigen hebben dan een andere gave die naar boven komt. Zien kleuren, horen iets. Heb je nog steeds een prima workshop hoewel op jouw manier extra bijzonder.

Sommigen hebben helemaal niets. Geen wichelroede, geen aura, geen respons, zwart gat. Geef dat dan aan. Ga lekker naar huis. Thuis restitueer ik je ticket, ofwel Eventbrite stuurt het terug, behalve de servicekosten (onder 2.50).