De klank van de Kudde met de Paardendrummer

Hoe ontmoet ik spontaan, open en veilig?

De kunst van het klein, of de kracht van het duidelijk

In de workshop De Klank van de Kudde ga je op zoek naar je eigen geluid. Heb je je sound te pakken, dan kun je contact maken met de paarden. De kudde is geduldig maar eerlijk. Hebben ze geen zin in jou, dan gaan ze gewoon een paar stappen verder. Zonder oordeel. Even later komt er gewoon een nieuwe kans.

Het paard is eerlijk in zijn lichaamstaal. Klinkt je uitnodiging oprecht en aanlokkelijk? Speel je gewoon een leuk liedje voor het paard, of schaam je je nog voor wat er gebeurt in de wei? Durf je jezelf en het paard te leren kennen? Waar let je op, als je speelt? Kun je jezelf vinden, jezelf blijven, terwijl je kennismaakt met een ander die veel groter en sterker is dan jij?

Deze workshop met de Paardendrummer is een variant op de “Paardenfluister” technieken, die ik zelf leerde bij wijlen Pieter Baalbergen. De instrumenten helpen je om in je eigen kracht te komen. Ze leiden jouw aandacht af van het paard. Je bouwt een eigen veld op. Met je gerichte aandacht wek je de interesse van het paard. Vorm en klank helpen daarin ook mee, maar de power of the mind staat denk ik bovenaan. Vanuit jullie gezamenlijke interesse ontmoet je elkaar met jullie neuzen bijna op of in de instrumenten.

Paarden houden van de sound die we maken. Ze komen makkelijk naar je toe als je eenmaal lekker op weg bent. Zo creëer je je eigen plaats in de kudde.

Praktisch

De Klank van de Kudde. Deze middag-vullende workshop is beschikbaar voor individuele deelnemers via paardeninzichten.nl. Evelien en ik hebben deze workshop samengesteld door onze talenten te combineren. Zo vormen wij samen een kleine kudde, waar onze deelnemers een middag bij kunnen horen. Wees welkom en drum met ons mee.

De paardendrummer

Wie heeft er de leiding?

Vaak zit er een issue met wie er de leiding heeft en wie volgt. Je kunt denken en zeggen wat je wilt, maar in de wereld van het dier is het lichaamstaal. Wie er de leiding heeft geeft dat duidelijk aan.

Zo ook deze Gorilla. Alpha mannetje. Hij wacht tot de mensen voor hem aan de kant gaan, net zoals de apen in zijn troep doen. Als je zo dominant gaat doen bij een paard loopt ie vermoedelijk weg, maar dan ben je wel je contact kwijt.

Paard en Plant

Als er geen hek om de wei zou staan zouden paarden alles eten wat eetbaar is. Een breed menu aan planten. Kwekerij Arborealis specialiseert al jaren in eetbare planten. Sinds kort hebben ze nu ook een serie eetbare planten voor paard en ezel. Eet Smakelijk.

https://www.paardenplant.arborealis.nl/