Energie healing en feeling open space festival

Energie, feeling en healing

Open space mini festival

Zaterdag 30 april 2022, Cultuurschuur in Monster.

In Voorbereiding

De volgende workshops / workshopleiders doen mee:

 • De helende werking van je stem, Birgit Karreman van Regenboogklankschalen.nl
 • Kleuren en bollen zien met je ogen dicht, maar wel ademen. Joyce van Scanyourhealth.nl
 • Voel de helende energie van de caduceus en bouw er zelf eentje. Robert Yoe
 • Heal like Jezus maar een muggenbult is makkelijker dan een melaatse, Barry
 • Magic Potions Proeverij.
 • Emotionele Permacultuur, Belinda van der Pool. Opstellingswerk aan de rand van je comfortzone.
 • De werkelijke oorzaak van ziekte, van dr. Hamer tot Bruce Lipton, door Suzanne Stolk
 • We zijn nog op zoek naar goede, leuke en vooral verrassende workshops.
 • Catering: de broer van Joyce. Vega.

Tijdsplanning

Open Space = tevoren plakken samen we de briefjes op de flap met wie doet wanneer wat. Dat is de koehandel. Je hebt ter plekke inspraak. “nee, om half twee zit ik al bij Jul, kun jij niet daarna dan?”

Geen indeling van tevoren en ook de indeling op de post-its plakt wel, maar niet forever. Lunch van 13:00 tot 14:00 want in de pauze, daar gebeurt het pas echt. Over het einde is ook nog niets bekend.

9:3010.0011:0012:00
Ruimte Akoehandel???
Ruimte B???
Ruimte C???
wat zoveel ruimtes?
14:0014.3015:3016:30
Ruimte Akoehandel??borrel
Ruimte B???
Ruimte C???
wat zoveel ruimtes?
17:00totsluit
Ruimte Aconcert en dansvloer
Ruimte Beten
Ruimte C?
wat zoveel ruimtes?

Kosten

 • Workshop geven = niks aan verdienen. En koop je wel een ticket? Heh? Jaja.
 • Materiaalkosten, ja die zijn er vaak wel, dus doe wat in de pot voor je host. Onderling regelen.
 • Catering hebben we nog geen deal mee maar ja die komt ook niet voor niks en we willen wel goed eten.
 • 20% van de tickets is uitgesteld, dus die meerprijs krijgen degenen die het kunnen betalen als opslag op de kosten. Geniet ervan dat dit evenement ook is voor wie het niet kan betalen. Feel Good!

Energiewerk

Je leert een aantal basistechnieken die je kunt inzetten voor het healen van kleine alledaagse pijntjes als een muggensteek. Je leert het opvragen van informatie met en zonder hulpmiddelen. Je leert werken met een pendel en een wichelroede en na afloop kun je die meenemen naar huis. Je maakt kennis met een aantal middeltjes die sowieso handig zijn, maar je leert ook hoe ziekte en herstel eigenlijk werken.

Richting bepalen als een sjamaan. Met de open hand op de kruising. Welke richting is de juiste? Fruit, groenten, ingeblikt eten. Je kunt het allemaal testen met de hand. Het subtiele verschil in energie in de palm van de hand, vergelijkbaar met de spiertest, verraadt de meest geschikte optie.

Healen met je stem

Dit evenement vindt niet plaats bij yloft, maar dit is de folder waar die locatie toevallig in staat.

Modellen van gezondheid

Het westers ziektemodel rond immuniteit tegen virussen gooien we ritueel overboord. Als alternatief bieden we andere gezondheids-theorie: het chakramodel, het torusmodel en het model van dr. Hamer. Hiermee krijg je een dieper inzicht in de oorzaken van ziekte bijzondere weg van herstel, hetgeen op zich niks oplost maar het kan wel de bron van het psychisch conflict oplossen . Een herstel van een ernstig probleem is echter niet gegarandeerd, ongeacht het model dat je hanteert om het probleem te onderzoeken. Het model geeft je hooguit een handvat bij je zoektocht naar de oorzaak, de oorzaak die van binnen zit.

Middeltjes ‘van buiten’

Verder maak je kennis met colloïdaal zilver en goud, EMX-Gold en eventuele andere vrij verkrijgbare en algemeen inzetbare middeltjes. Het zuiveren en energetisch optillen van water. Dit zijn allemaal kleine beetjes die vooral preventief werken en je algehele energie verhogen, zodat je minder vatbaar bent voor kleinere kwaaltjes. Of eigenlijk, de micro-organismen in EM zijn essentieel voor je gezondheid, maar als je darmflora op-en-top zijn, dan heb je ze misschien minder hard nodig.

Naast we de theorie en de praktische middeltjes hebben we ook wat energiewerk. Oefenen zonder hulpmiddelen. Met de blote handen die werken in opdracht van je stem die klinkt uit je hart.

Healen als Jezus, met muggenbulten is het echt makkelijker dan met melaatsen

Motto van de dag

De allerlaatste serie oefeningen doen we op het menselijk lichaam. We vragen de muggen ons te steken. Wie weet heb je ergens iets. Je kunt het ook oefenen op een okay stukje huid, want de oefening is hetzelfde. Met je ene hand ga je op zoek naar de aura. Voelen is makkelijker dan zien. Met je ene hand op je eigen aura verspreid je je intentie. Vanuit elke hoek verwarm je je gekwetste lijf. Je zegt je healing-mantra. Je hoeft het alleen maar te denken en het lijf doet het vanzelf.

Dit is de techniek die ik mezelf aanleerde voordat ik de reiki-cursus deed. Het is vrijwel hetzelfde, maar ik ga echt op zoek naar dat aura-laagje. Daar werkt het het beste. Dat merk je zelf zo, aan die muggenbulten.

Deze training wordt gegeven door een cursusleider zonder enig medisch examen. Heb je daar een probleem mee, kom dan niet.

Deze cursusdag is alleen bedoeld voor deelnemers die op dit moment gezond zijn. Bij ziekte verwijzen wij u door naar uw huisarts.

De Clausule

Informatie opvragen

Het opvragen van informatie is een techniek die je op vele manieren kunt uitvoeren. Essentieel is het afschermen van verstoringen en een geaarde, positieve en sterke grondhouding. Daar oefenen we dus even mee. Technieken die aan bod komen zijn o.a.:

 • Pendelen. Onze pendels worden geleverd door De Verrijking uit Maassluis. Het maakt weinig uit welke je neemt, tenzij je een dingetje hebt tegen een specifiek materiaal of exemplaar. Theezakjes doen het ook, maar die zijn lastiger bij wind. De pendel gebruik je voor het beantwoorden van ja/nee vragen. Met een beetje handigheid kun je ook lastigere vragen als ‘hoeveel’ beantwoorden met hulp van een pendel.
 • Wichelroede. Je vouwt je eigen exemplaar uit staafjes verkoperd ijzerdraad die te koop zijn bij winkels voor lasmateriaal. Wichelroedes zijn handig voor de ja/nee vraag maar ook bij wat moeilijkere vragen geven ze direct antwoord zonder omweg. ‘Welke’ of ‘waar’ kun je immers direct laten aanwijzen
 • Spier-test. In de kinesiologie en chiropractie wordt op grote schaal gebruik gemaakt van de test met spierspanning. Het antwoord op de juiste vraag krijg je doordat spieren hun kracht verliezen als het antwoord nee is. Door met dit gegeven systematisch om te gaan kun je een hoop te weten komen.
 • Met de handpalm. Voelen in de richting van een weg. Of van een object. Stel je vraag. Doe het op de tweede plek of richting het tweede object. Voel je het verschil in warmte?

Magic Potions

In de middag spelen we zelf met de ketel van Asterix’ druide Panoramix we halen drankjes uit een flesje die ik heb ingekocht bij de beste winkels. Nu heb je wel de tools in huis om de kwaliteit zelf na te meten. Dus.

E-M ofwel effectieve micro-organismen. Er staat niet op dat je ze kunt drinken en dat doen we ook niet want dat kun je tegenwoordig niet adverteren. Versterk je microbioom (darmflora) met de real thing. Normaal doe ik het goedkope spul, maar deze keer heb ik ook de ‘frisdrank’ EM-X Gold Het is geen medicijn, wtf?

Colloïdaal zilver. Antibiotica van voor-de-tijd van antibiotica. Ontstekingen? Indammen met dit. De beste wordt gemaakt door Multiwavehealing

Actief water.

In geval van ziekten of aandoeningen dient u altijd contact op te nemen met uw huisarts of specialist!!! Het gebruik van producten en/of diensten van MultiWaveHealing is dus volledig voor uw eigen risico.

Uit de disclaimer van Multiwavehealing

Hoe werkt Open Space? 

Open space heeft 4 regels en 1 wet, namelijk de wet van de Twee Voeten.   De vier regels zijn: 

De mensen die komen zijn de juiste mensen. 

Wat er gebeurt is het enige dat er had kunnen gebeuren. 

Het moment van aanvang is altijd het juiste moment. 

Als het klaar is, is het klaar. 

De wet van de Twee Voeten: 

“Als mensen gedurende de bijeenkomst merken dat zij in een situatie niets leren of bijdragen, dan moeten zij hun twee voeten gebruiken om zich naar een meer productieve plek te verplaatsen.” 

Vlinderen en bestuiven

Je kunt ook van workshop naar workshop gaan, fladderend als een vlinder de workshops bestuiven, met een idee van de ene de volgende bloem bevruchten.

Colloïdaal goud. Dit zijn de bowlingballen van het lichaam, die de vervuiling eruit kunnen beuken. Zware metalen zijn grote moleculen die het lichaam er niet uit krijgt. Ziet en probeert.

Woordweb en foto’s

Wat je zou kunnen doen…

Deze cursusdag is in ontwikkeling. Er is nog geen locatie, geen datum en er kan nog niet worden geboekt.