Heal Like Jesus

Heal Like Jesus, maar muggenbulten zijn makkelijker dan melaatsen

Barry Voeten – workshopleider

Wat ga je doen en leren?

In deze workshop maak je kennis met meerdere technieken om makkelijk een kleine healing te verrichten. Werk met de hand op de auralaag van een plek die aandacht nodig heeft. Versterk de werking met een zalf of wat speeksel. En welke tekst gebruik je erbij?

Opzet van de workshop

  • Duur: 45 – 60 minuten op festivals, 90 minuten voor een reguliere workshops.
  • Setting: werken in drietallen waarvan er 1 ruimte nodig heeft om te liggen. 2×2 ofwel viertallen om iedereen een groepje te geven.
  • Presentatie met beamer of beeldscherm afhankelijk van de groeps-grootte
  • Voorkennis (niet vereist maar dit is ’t) : je kunt al energie voelen “balletje in je handen” (een veelgebruikte techniek) of je hebt het geleerd bij de workshop Bomen Voelen.

Voelen aan de meest krachtige energie van het menselijk lichaam

Vanuit de hindoeïstische hatha-yoga is de chakra-theorie heel erg naar voren gedrongen. In de eerste oefening gaan we daar aan voorbij: we gaan niet voelen aan de zones rond 7 knopjes, palletjes en schuifjes die alleen aan de voorkant lijken te zitten.

We werken met de lichtstraal die er aan beide kanten van je ruggengraat uit komt: boven je hoofd en onder je gat. Daar is de meest krachtige energie. Je kunt met je hand de lichtstraal onderbreken, of je kunt de lichtstraal ook van de zijkant proberen te pakken.

Disclaimer: je zit hier op de meest intieme plek van het menselijk lijf te voelen aan elkaars energie. Het idee is dat je netjes een aura-laagje afstand houdt. En laat je niet afleiden door de visuals. Dus focus op de energie van zowel de ander als van jezelf.

En als je er zelf ook wat van merkt: dat is alleen maar logisch en heel erg gezond!

Als je de energie hebt leren herkennen, dan kun je ‘m ook weer teruggeven. Nu focus je niet op de straal van die ander, maar op het licht uit je handen. Licht Aan! We doen deze oefening op dezelfde plekken. Wat merkt de andere persoon ervan?

Heal Like Jezus

Nu hebben we de pure zuivere licht-energie gevoeld. We gaan dezelfde energie nu op een andere plek toepassen.

Healen met marker

  • dezelfde groepjes van 3
  • teken met de stift een rondje als marker, op je hand, arm, gezicht. Hier wil je worden gehealed. Onze beginnende healers hebben de marker nog even nodig
  • Ga op zoek naar de aura rond boven de marker. Zeg Heal. Denk Heal. Visualiseer het licht. Even een beetje zalf of spuug zorgt dat de energie beter geleidt.
  • Hou boven de marker een 30 seconden aan, tot je voelt dat de energie verandert.
  • Ga nu 360 graden rond de plek, met beide handen, en zet de marker nu van alle kanten in het licht.
  • Variatie: ga zelf op zoek naar de plek waar er healing nodig is. Vraag op! Waar is de healing nodig? De plek zal warmer zijn.

Agenda

Er zijn nog geen locaties en data voor deze workshop bekend.