Leylijnen en krachtplekken

Veel bekende krachtplekken zijn gevestigd op een kruising van leylijnen. Waar de lijnen precies uit bestaan – welk soort energie – is niet bekend. Wel kunnen we de lijnen waarnemen met de wichelroede of met de hand – voor de meer ervaren energiewandelaar. Van oudsher worden kapellen, kerken en kloosters op deze kruispunten gebouwd. In vroeger tijden, voordat de Katholieke kerk de wereld “zuiverde” van druïden en magiërs, hadden ook deze “heidenen” hun heilige plaatsen vaak op deze krachtplekken.

Draaikolken

Cover van het tijdschrift Wendingen uit 1919 – kunstmagazine van de Amsterdamse School, door K.P.C. de Bazel. Hier zie je zowel de kruisingen als de draaikolken afgebeeld. Overigens draait dit kruis linksom terwijl het beruchte nazi-kruis de andere kant op draait. Deze oude plaat verraadt een verborgen laag in de betekenis van het symbool. Bron Afbeelding: http://verzamelaars.net/veilingvinden/juli2016/Wendingen-H.Th.-Wijdeveld-red.-Oosterse-Kunst-Jaargang-2-nummer-1-1919-2303330.html

Wat je typisch ziet bij deze krachtplekken is dat er een kruispunt is van twee grote lijnen, en dat de ruimte vlakbij het kruispunt wordt opgevuld met draaikolkjes.  Immers,de grote lijnen zijn net als stormende wind: er gaat ook wind naast het grote raam. En daar komen allerlei kleine draaikolkjes. Sommige draaien “naar boven” en voelen prettig. Anderen draaien naar beneden. Deze soort draaiing kan ik zelf altijd makkelijk voelen in de bovenbenen. Of ze nu naar boven of naar beneden draaien: het kan rechtsom of linksom zijn.

Om deze draaikolkjes te ervaren hoef je ze alleen maar op te sporen met de wichelroede. (Stel de juiste vraag).  Je gaat rustig staan en je voelt het vanzelf. Werkt in elke bijna elke kerk met genoeg historie.

De lijnen zelf zijn neutraal voor wat betreft de informatie die erover loopt. Net als een telefoonlijn : het maakt die lijn niet uit wat je zegt. Wel worden de lijnen sterker naarmate er meer rituelen op plaatsvinden. Nu het slechte nieuws: satanisten gebruiken de krachtplekken om bewust opgewekte emoties over de omliggende omgeving uit te strooien. Een beetje wat de televisie en facebook in onze tijd aan het doen zijn.