Paarden, klankschalen en drums

Na bijna 2 jaar voorbereiding was gisteren de eerste ‘echte’ workshop Klank van de Kudde. Vier deelnemers, vijf paarden en twee begeleiders. Het was werkelijk een prachtige middag. Op sommige momenten, meestal als je staat te kijken naar een deelnemer in actie, was ik zwaar ontroerd. Ik jank niet gauw, anders had ik het nu gedaan.

Vanwege de privacy van de deelnemers plaats ik alleen foto’s van mijzelf.

Het soepele natuurlijke contact met het paard.
Als je je hoofd op de juiste plek houdt zit je lekker in die diepe boem.
Net als honden zijn paarden uitermate geïnteresseerd in het vel van de drum. Bedankt geit!

Er ging ook gewoon heel veel goed deze keer. Het weer zat mee. Het was heerlijk op de locatie, een rustige oase in de Delftse Hout. De deelnemers pakten het snel op. Lichaamstaal en slechts 1 hulptouw lokte de kudde van de wei naar de bak, waar de deelnemers ieder voor zich de kudde in gingen met een instrument naar keuze. Dat de drum het goed kan doen wist ik al. Deze keer waren het de klankschalen die voor verassingen zorgde. De paarden sloten zich gauw aan en wilden hun privé-optreden van heel dichtbij meemaken. Onderzoekende en liefhebbende snuiten.

Slechts 1 keer landde een klankschaal op de harde tegels maar deze klonk erna nog net zo goed als tevoren. En de deelnemers: je zag ze elk uit hun dak gaan, geconcentreerd, een kleine trance, in contact en toch ontspannen.

We sloten de middag af met een multiconcert, waarbij we allemaal mengden in de kudde met een instrumentje. Toevallig vond dit plaats op het tegelpad achter. Dus het was nog krap ook. Hier vond iedereen zijn plaats in de kudde. Luister hieronder naar het eindconcert van 5 deelnemers tegelijk (geen beeld)

Eindconcert. De je hoort de drums, de klankschalen, tingsha’s en wellicht een snuif of stap van een paard.

Wil je ook eens meedoen met De Klank van de Kudde? Hou de website van Evelien, www.paardeninzichten.nl in de gaten of schrijf je in voor haar mailinglijst.