Wichelroede Lopen

Wichelroede lopen is super eenvoudig, maar toch kan bijna niemand het. Dat is jammer. Je kunt er veel mee, en het is de poort naar subtielere gewaarwording van energie. Bijna iedereen kan meedoen en de energiewereld ervaren.

Wat is een wichelroede?

Een wichelroede is een verlengstuk van je eigen bewustzijn. Je kunt er richtingen en getallen mee opvragen. Klopt dat altijd? Nee. Je komt nooit verder dan je eigen vooroordeel. Dat geldt ook voor de onderzoekers die dus heel fraai hebben aangetoond dat het niet werkt: precies de werking.

Het moeilijkste van het wichelroede lopen is dus het loslaten van je eigen vooroordeel. Het hangt samen met probleem 2: het stellen van de juiste vraag. Of: het juist stellen van de vraag. Als je niet goed zegt wat je bedoelt krijg je voor je het weet heel autistisch het verkeerde antwoord.

Wat voor een wichelroede is geschikt?

Ze zijn meestal van koper en fraai gebogen, maar je hebt ze ook van hout in de vorm van een wig. Het maakt echt niet zoveel uit, hoewel, sommige mensen hebben een voorkeur voor bepaalde types. Een lichtere of een zwaardere, bijvoorbeeld.

Als ik er een nodig heb en ergens op visite ben, pak ik altijd een kleerhanger. Die doen het ook! Doe je mee aan de workshop, dan zijn er natuurlijk wichelroedes aanwezig.

Wichelroede lopen

Het woord zegt het al: hij werkt niet als je stil staat. Actief in de wereld staan, energiek en geaard. De juiste vraag hardop stellen. Lopen. En dan gaat meestal de wichelroede wel bewegen. Het kost een beginner 1 tot 30 minuten om de slag te pakken te krijgen.

In de workshop oefenen we eerst op een tuinslang, waslijn of ander ongevaarlijk en zichtbaar object. Als u dat redt, gaan we aan de slag met minder zichtbare delen van de wereld. De aura’s van bomen zijn hiervoor een mooi proefkonijn.

Met de hand

Weet je waar de aura zit (het randje) dan kun je daar ook met de hand energie opvragen. Vragen stellen. Met de open hand kun je warmer of kouder voelen. Zo kom je aan je antwoorden. Je kunt zo ook kwaliteiten leren voelen. Handig als je niet weet welk blik kokosmelk je lekkerder zult vinden.

Het wichelroede lopen is dus eigenlijk maar een opstapje om verder de energie-wereld in te komen. Krachtplekken, leylijnen, spirits, …