Wildgroei in de acties voor bomen

Er zijn nu zoveel acties voor bomen tegen dat we maar eens een lijstje hebben gemaakt. Wat een wildgroei, we zien door de bomen het bos niet meer.

Niet alleen in Nederland maar wereldwijd!

N.B.U kunt hier niet aan voelgeluid doneren. Deze pagina dient om initiatieven van anderen te promoten.

Trees for All

Miljoenen bomen heeft Trees for All geplant, zoals hier in dit project in Brabant. Voor € 20.- zet je al 4 bomen neer, leuk toch!

Voedselmoerasbos Den Haag

De meest recente, kleinste en meest experimentele actie is van Permacultuurcentrum Den Haag voor de aanleg van een Voedselmoerasbos. Top.

Planboom

De Natuur en Milieufederaties organiseren in het najaar en in de winter een inzamelingsactie waarbij het doel is om in 4 jaar 10 miljoen bomen te planten. Ook hebben ze een starterspakket met leuke boompjes die je zelf kunt planten en kun je locaties melden, ook als bedrijf of gemeente.

https://planboom.nl

EO Televisieprogramma Nederland Plant Bomen

Voor de TV-Kijkers onder ons heeft de Evangelische Omroep het televisieprogramma Nederland Plant Bomen. Je kunt je opgeven als team, sponsoren verzamelen, geld ophalen en bomen planten. Ook weer duizenden bomen!

https://www.eo.nl/programmas/nederland-plant-bomen

Meerbomen

Een zaailing is een oompje dat groeit op een random plek, zomaar opgekomen. Geweldig. Maar in Nederland ruimen beheerders vaak dit soort boompjes op. Bij Meerbomen proberen ze deze zaailingen te verzamelen en kun je ze later dus gratis ophalen.

https://meerbomen.nu

Boomfeestdag

De Klassieker onder de bomenacties. Oorspronkelijk is de actie bedoeld om elk kind in Nederland in groep 6 kennis te laten maken met de bomen. Bijzonder is de leuke webshop die ze nu hebben gemaakt, met (jawel) bomen maar ook lespakketten.

In 2021 wil Stichting Boomfeestdag 1 miljoen bomen aanplanten.

https://www.boomfeestdag.nl/

Weleda Cosmetica plant bomen met Natuurmonumenten

Gauw, want t/m 4 april 2021 plant Weleda een boom voor elk verkocht product. Als klant krijg je ook 25% korting trouwens. Hopelijk wordt de actie volgend plantseizoen verlengd.

Nature: een miljard bomen

Een miljoen een beetje weinig en Nederland een beetje klein? Bij Nature.org gaan ze voor het miljard bomen. ‘Plant’ your Tree today is een donatie vanaf $15.-

https://www.nature.org/en-us/get-involved/how-to-help/plant-a-billion/

Trillion Tree Campain wil er 1000x zoveel

De Trillion Tree is een campagne waarbij bedrijven en particulieren een soort ‘wedstrijd’ aangaan wie het meeste bomen kan sponsoren. Er staan aardig wat Duitse supermarkten in de lijst, trouwens!

In 151 projecten wereldwijd actief. Het leuke is dat een boom hier bijv maar $ 0,52 kost, afhankelijk van de locatie.

https://www.trilliontreecampaign.org/

Africa Wood Grow

Dit is een Nederlands-Afrikaanse Stichting die eerst in kennis investeert en dan pas in bomen. De holistische aanpak kijkt verder dan alleen het planten en probeert bomen juist te beschermen. Het bladerdak van de bomen beschermt de boer en zijn akker. En zo is de cirkel rond. Boeren die meedoen worden “boomboer” maar er wordt ook veel gewerkt met scholen.

“Reforestation” ofwel bosherstel, dat is wat Africa Wood Grow nu aan het doen is. En ze zijn aan het opschalen. Boom Top!

Doneren kan via iDeal.

https://africawoodgrow.org en https://www.africawoodgrow.com/