Zo werkt de aura

Zo werkt de aura

Laatst was ik op een camping, waar een festival-lamp was geplaatst – de camping van wieler-evenement Limburgs Mooiste in Heerlen, 2016. In de schemering, tegen de achtergrond van de bomen, zag je ineens hoe een aura precies in elkaar steekt. Nou ja, de aura van deze lamp dan. Maar toch. Deze kunnen we tenminste zien.

De lamp met zijn aura zie je net een stukje rechtsonder de maan, die toevallig ook langskwam. Trouwens, ik werd al gealarmeerd voor deze aura-lamp door een eerdere ‘echte’ regenboog.

3_regenbogen_aura_2

Zoom van de regenbogen-aura
In de tent genomen, met het vliegengaas ervoor zag je de aura beter dan buiten de tent.

Het aparte was dat je de aura beter zag in de tent dan buiten de tent. Wat later op de avond, toen het al te donker was voor foto’s met de iPad, zag ik gewoon 6 ( zes!) aura’s op rij links en rechts naast de lamp. Op deze foto zie je er amper 2.

3_regenbogen_aura_zoom-XLDe aura bestaat uit de regenboog-serie van kleuren. Je ziet de standaardĀ  kleurenreeks “rood oranje geel groen blauw violet” in volgorde van buiten naar binnen. Hoewel, violet, daar zien we dus net niks aan met het menselijk oog, zo lijkt het. Er zit een kleine baan ‘niks’ tussen de ene reeks en de volgende.

Mijn idee is dat wat ik altijd noem ‘volgende aura laagje’ – die we dus oppikken met de wichelroede, telkens dezelfde eerste kleur is uit de volgende reeks. Aan u en mij om erachter te komen welke kleur dat dan is.

Kirlian foto van een blad
Kirlian foto, door Thomas Wedekind

Het is gemakkelijk deze aura’s te verwarren met de bekendere Kirlian-fotografie. Dit is eigenlijk een trucfoto omdat je de boel gewoon onder een grote spanningĀ  (voltage) zet. Natuurlijk komt er licht uit je vingers, maar met Kirlian zie je dat toch anders dan dat het in werkelijkheid is.